BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakan Tekin’den mülakatlar ile ilgili yeni açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk canlı yayınında 2023-2024 yeni eğitim-öğretim yılını değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, öğretmen alımlarında yapılacak mülakatların kamera kaydı altına alınacağını duyurdu. Bu yeni uygulamayla ilgili detayları da paylaştı.

Yusuf Tekin, mülakat sürecini şu şekilde açıkladı: “Her bir öğretmen adayı, tesadüfi örneklem yoluyla elektronik ortamda hazırlanmış sorularla karşılaşacak ve bu soruları öğrencilere ders anlatır gibi cevaplandıracaklar. Mülakat süreci, uzman ve başöğretmenlerden oluşan bir komisyon önünde gerçekleşecek. Ayrıca mülakatın son kısmında öğretmen adayları, kendi sınavlarıyla ilgili yazılı bir cevap da verecekler. Tüm bu süreçler kamera kaydıyla kayıt altına alınacak.”

Bakan Tekin ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılacak değişikliklere de değindi. “Sınıf tekrarı” konusunu ele alarak, öğrenci başarısının ve öğretmenlerin mesleklerini daha etkili bir şekilde icra edebilmeleri için önemli olduğunu vurguladı.

Açık öğretime geçişlerle ilgili yapılan düzenlemeleri açıklayan Tekin, bu değişikliklerin merdiven altı kursları engellemek ve çocukları örgün eğitim kapsamında değerlendirmek amacıyla yapıldığını belirtti. Örgün eğitim sisteminin çocukların en iyi şekilde yetişmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Ayrıca, deprem bölgelerinde yıkılan özel okullar ve bu okullarda çalışanlara ilişkin önerilerin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile paylaşıldığını açıkladı.

Son olarak, öğretmen atamaları konusunda Bakan Tekin, yeni öğretmenlerin atanmasını arzu ettiğini ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ancak, atama sayılarının 2024 bütçesi içerisinde belirleneceğini ve bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verilecek yetkiye göre hareket edeceklerini söyledi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku