BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakan Yusuf Tekin’in karma eğitim açıklaması gündem oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitime yönelik açıklamaları siyasette tartışmalara neden oldu. Tekin, yapılan bir röportajda “Karma eğitime karşı mısınız?” sorusuna, “Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz” yanıtını verdi. Bu sözler muhalefetin tepkisine yol açtı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e karma eğitime karşı olduğuna dair iddialar yöneltilmişti. Tekin, A Haber yayınında konuşarak iddiaların kaynağının 2013 yılında verdiği bir röportaj olduğunu belirtti ve açıklamalarının bağlamından koparıldığını savundu.

KIZ OKULLARI DA AÇABİLMELİYİZ

Tekin’in “Kız çocuklarını okula göndermeyen velilerin argümanlarından bir tanesi de ‘Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum.’ O zaman veliyi ikna etmek için biz gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz” şeklindeki sözleri yeni bir tartışmayı alevlendirdi.

Bakan Tekin, konuşmasında şunları söyledi: “Karma eğitime karşı olduğum söyleniyor, tam tersine özgürlükçüyüm. Zaten Milli Eğitim Temel Kanunu da karma eğitim esastır diyor. Kız çocuklarıyla ilgili böyle bir şey yapılabilir demiştim, oradan hareketle tartışma bambaşka yerlere doğru gitti.”

BAKAN’IN SÖZLERİNE TEPKİ

Milli Eğitim Bakanı Tekin’in açıklamalarına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi. CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, açıklamaları “Kabul edilemez” sözleriyle eleştirdi. Karabıyık, “Milli Eğitim Bakanlığı yasalar gereği kız, erkek tüm çocukları okula getirmeyi sağlamak zorundadır” ifadesini kullandı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku