BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakandan son dakika açıklaması: Emekli zam oranı artırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda 2024’ü “Emekliler Yılı” ilan ettiklerini belirterek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına önemli bir artış yapıldığını duyurdu. Bakan Işıkhan, bu müjdeli haberi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile paylaştı.

Bakan Işıkhan’ın X hesabından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2024’ü Emekliler Yılı ilan etmiştik. Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz. Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verildi.

Bu kapsamda emeklilere yönelik yapılan bu artışın, 2024’ün ilk aylarında emeklilerin hesaplarına yansıyacağı belirtildi. Böylece, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yeni yıla yüzde 49,25’lik bir artışla girecekler. Bakan Işıkhan’ın duyurusu, emekliler arasında memnuniyetle karşılanırken, bu adımın emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik atılmış önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku