BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakan’dan vergisiz telefon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Yükseköğrenim Öğrencilerine Vergi Muafiyeti İle İlgili Çalışma Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özellikle yükseköğrenimdeki gençlere yönelik olarak cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin bir çalışma olup olmadığı sorusuna cevap verdi.

Bakan Şimşek, bu konuda bir çalışmanın olduğunu ancak henüz detayları paylaşamayacaklarını ifade etti. Öğrencilerin yararına olabilecek bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirten Şimşek, bu konunun yasal düzenlemeyi gerektirip gerektirmediği sorusu üzerine ise Meclis’in yeni yasama yılına başlamasının beklendiğini ve yasal düzenleme gerektiren konuların Meclis’te ele alınacağını söyledi.

Bakan Şimşek, konunun tam olarak netleşmediği ve çalışmanın tamamlanmadığı durumlar için kesin açıklama yapmanın doğru olmayacağını belirtti. Ayrıca, kendisiyle ilgili olarak basında yer alan kumpir yerken çekilen fotoğrafa ilişkin soruya da “Haberim yoktu, daha sonra arkadaşlarımız benimle paylaştılar” şeklinde cevap verdi.

Sonuç olarak, Bakan Şimşek, yükseköğrenimdeki gençlere yönelik vergi muafiyeti ile ilgili bir çalışmanın olduğunu ancak detayları henüz paylaşamayacaklarını açıkladı. Konunun Meclis’e gelip gelmeyeceği ve detaylarıyla ilgili daha fazla bilgi verilmedi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku