BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakanlık tarih verdi: Otomobil fiyatları düşüyor

Ticaret Bakanlığı, otomotiv piyasasındaki fahiş fiyat artışlarına yönelik aldığı önlemlerle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ağustos-Eylül aylarına kadar otomotiv piyasasında oluşan “köpüğün” kalkmaya başladığı belirtildi. Bakanlık, alınan tedbirlerin etkisini göstermeye başladığını ve fiyatların düşüşe geçeceği beklentisiyle ikinci el araç alım-satımlarında azalma görüldüğünü ifade etti. Ayrıca, sıfır otomobillerde yaşanan stok sorununun da çözüme kavuştuğu vurgulandı.

Kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüşler oldu

Ticaret Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bakan Ömer Bolat’ın talimatları doğrultusunda otomotiv sektörü konusunda çalışmalara hızla başlandığı ve sektör temsilcilerinin katılımıyla birçok istişare ve toplantı yapılarak değerlendirmelerin yapıldığı belirtildi. Bu süreçte, internet siteleri ilanları, galerilerin sıfır ve ikinci el araçlardaki çalışmaları ve şahsi ilanların içeriğiyle ilgili düzenlemeler yapıldığı, stokçuluğa ciddi darbe indirecek düzenlemelerin uygulamaya konulduğu ifade edildi. Bu düzenlemelerin etkisiyle, kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüşler sağlandığı belirtildi.

Araç başına 300 bin lira idari para cezası

Bakanlık, son düzenleme olarak araç alım-satımında kural ihlalinde araç başına 300 bin lira idari para cezası uygulamasını getirdiğini açıkladı ve bu düzenlemenin sayesinde fiyatların normalleşmeye başladığını aktardı. Bu durumun etkisiyle, araç satışlarının oto pazara yönlendiği ve vatandaşların fiyatların düşüşe geçeceği beklentisiyle ikinci el araç alım-satımında yavaşlama olduğu gözlendi.

Ayrıca, düzenlemelerin galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorununu da ortadan kaldırdığı ve fiyatlardaki normalleşmelerin zamanla gerçekleşeceği belirtildi. Ancak, bazı oto satıcılarının yüksek kâr alışkanlıklarını terk etmeye direndiği ve piyasayı manipüle etmeye çalıştığına dikkat çekildi.

Vatandaşları korumak için ilave tedbirler alınacak

Bakanlık açıklamasında, vatandaşların oto satıcısı şahıs ya da kuruluşları Bakanlık’a bildirmesi, yasal yaptırımlara maruz kalmamak için hukuki güvence olmadan ekstra ödeme yapmaması ve fırsatçılara prim vermemesi gerektiği vurgulandı. Bakanlık, otomotiv sektörü ve diğer ticari alanlarda piyasa bozucu faaliyetleri takip etmeye devam edeceklerini ve mağduriyet yaşayan vatandaşları korumak için ilave tedbirler ve düzenlemelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Bu şekilde, vatandaşların istediği şartların tekrar oluşacağı ve otomotiv sektöründeki yapay sorunların çözüme kavuşturulacağı ifade edildi. Ticaret Bakanlığı, piyasadaki dengeyi sağlamak ve vatandaşların korunmasını sağlamak için çalışmalarına devam edeceklerini duyurdu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku