BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

BİR ÖĞRETMEN 20 YIL BOYUNCA OKULA GİTMEYEREK MAAŞ ALDI

İtalya’da bir lise öğretmeni, öğretmenlik yaptığı 24 yılın 20’sinde okula gitmediği tespit edildiği için mahkeme kararıyla görevden alındı.

İtalya Eğitim Bakanlığı, Cinzia Paolina De Li adlı 56 yaşındaki öğretmeni 2017’de işten çıkarma sürecini başlattı, ancak De Lio’nun itirazı nedeniyle mahkeme süreci yaklaşık 6 yıl sürdü. İtalyan Yargıtayı, 22 Haziran tarihinde De Lio’nun görevden alınmasını onayladı.

Mahkemede, De Lio’nun “öğretme özgürlüğü”nden faydalanmak istediği savunuldu, ancak hakimler “öğrencilerin kişiliklerinin oluşumu için tam ve gerçek bir eğitim hakkına sahip olduklarını” belirtti. Deliller arasında, müfettiş raporları ve öğrencilerin protestoları da yer aldı.

Raporda, De Lio’nun derslere yeterince özen göstermediği, sürekli cep telefonuyla ilgilendiği ve derslere hazırlıksız geldiği belirtiliyordu. Öğrenciler, öğretmenin derslere girse bile hazırlıksız olduğunu ve keyfi notlar verdiğini iddia etti.

De Lio’nun görevden alınmasında mahkeme tarafından “sürekli ve mutlak bir yetersizlik” gösterdiği tespit edildi. Ayrıca, öğretmenlik süresi boyunca çok sayıda hastalık izni, özel izinler ve eğitim kurslarına katılma gerekçeleriyle mali polis olan eşinin işinden faydalandığı belirtildi.

Yargıtay’ın kararından sonra De Lio, gerçekleri açıklayacağını belirtti, ancak şu anda denizde olduğunu ifade etti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku