BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bitcoin 30.000 Dolar Seviyesinin Üzerinde Yükselişe Geçti: 3IQ Corp Araştırma Müdürü Mark Connors’tan Değerlendirme

Bitcoin Fiyatı 30.000 Dolar Seviyesinin Üstüne Çıktı: Yeniden Canlanmanın Arkasında Ne Var?

Bitcoin (BTC) fiyatı son etkileyici ralliyle birlikte 10 aydır uzak olduğu 30.000 dolar seviyesinin nihayet üstüne çıktı. Ancak bu yeniden canlanmanın arkasında ne var? Kanadalı bir yatırım fonu olan 3IQ Corp Araştırma Müdürü Mark Connors’a yöneltilen bu soruyu yanıtlarken Connors, madencilerin geri geldiğini, Bitcoin’in olağan döngüsünden geçtiğini ve kripto para borsalarının Bitcoin depolaması konusunda yasal bir örneğe sahip olduğunu belirtti. Ayrıca BTC’ye inanmayan “turistlerin” ayıklandığını da sözlerine ekledi.

BTC’nin halen spekülatif bir varlık olduğunu ve kesinlikle volatilite açısından risk taşıdığını söyleyen Connors, benimsenmenin şu anda yaşandığını ve gelecekte Bitcoin’in altın gibi merkez bankalarının rezerv varlığı olarak kullanılacağına inandıklarını dile getirdi.

Analiste göre BTC fiyatı, yarılanma (halving) olayı nedeniyle 3 yıl yükseliş ve 1 yıl düşüş şeklinde bir döngü sergiliyor. FED’in ve ABD Hazine Bakanlığı’nın hamlelerinin ABD dolarına Bitcoin karşısında yardımcı olmadığını belirten Connors, BTC hakkında okumanın önemli olduğunu vurgulayarak, BTC’yi satın almaya teşvik etmediklerini söyledi.

Bununla birlikte, Connors ayrıca BTC’nin hala spekülatif bir varlık olduğunu belirtti ve yatırım yapmadan önce öncelikle BTC hakkında daha fazla bilgi edinilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, BTC’nin benimsenmesinin artık gerçekleşmeye başladığını ve gelecekte merkez bankalarının BTC’yi rezerv varlığı olarak kullanacağına inandığını ifade etti.

BTC fiyatının 3 yıl yükseliş ve 1 yıl düşüş şeklinde bir döngü sergilediğini savunan Connors, bu döngünün kaynağının yarılanma (halving) olayı olduğunu söyledi. Halving olayı, madencilerin BTC kazanmak için çıktıkları bloklardaki ödülün yarıya indirildiği bir süreçtir ve BTC arzının azalmasına neden olur.

Sonuç olarak, BTC fiyatının yeniden canlanmasının arkasında madencilerin geri dönmesi, kripto para borsalarının BTC depolaması konusunda yasal bir örneğe sahip olunması gibi faktörlerin etkisi olduğu düşünülüyor. Ancak, BTC hala spekülatif bir varlık olarak kabul ediliyor ve yatırım yapmadan önce öncelikle daha fazla bilgi edinmek gerekiyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku