BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Borsa İstanbul’da bugün en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

BIST 100 endeksi, bugün genel olarak yatay bir seyir izlerken, son saatte kısmi bir düşüş yaşayarak 5.240 puan seviyesinde hareket etti.

Gün içinde BIST 100, en yüksek 5.315 puan seviyesine çıkarken en düşük 5.223 puanı gördü. Ayrıca, saatlik kapanışlara göre endeksin ortalama olarak 5.240 puan seviyesinde bir destek bulduğu gözlendi. TCMB’nin Perşembe günü açıklayacağı faiz kararı ise merakla bekleniyor. Borsa İstanbul’da ise geçen hafta yaşanan kısmi düzeltmenin ardından düşüş eğilimi devam ediyor ve 5.500 puan bandı test ediliyor.

Sektörel bazda incelendiğinde, kapanışa doğru artıda kalan sektörler şunlardır: faktöring, bankalar, kobi, finansallar, bilgi teknolojileri ve holdingler. Petrokimya, baskı ve inşaat sektörleri ise bugün yatay bir seyir izledi.

Öte yandan, perakende, elektrik ve gayrimenkul sektörleri bugün satıcılı bir hareket gösterdi.

Borsa İstanbul’da bugün en çok kazandıran ilk 5 hisse son saat itibarıyla şu şekilde sıralandı:

AYCES

DAGHL

INGRM

BURVA

LUKSK

Son halka arz edilen şirketler arasında FORTE, bugün de tavan fiyatından işlem görerek yükseliş trendini sürdürdü. Ancak PASEU ve A1CAP şirketleri, bugün tavan serilerini bozarak düşüş yaşadı. PASEU, kapanışa doğru yaklaşık %8 oranında gerilerken, A1CAP şirketi ise taban fiyatına düştü.

Öte yandan günün en çok kaybettiren hisseleri ise şu şekilde sıralandı:

YAPRK

A1CAP

BMSTL

IHAAS

SRVGY

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında KLRHO, SKBNK ve GARAN en çok yükselen hisseler olarak sıralandı. PSGYO, BIMAS ve SOKM ise kapanışa doğru en çok değer kaybeden hisseler oldu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku