BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Çalışan, Çalışmayan Asgari Ücretli, Emekli, İstisnasız Tüm Vatandaşlar İçin Tek Sefere Mahsus 15 Bin TL Devlet Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılına girilirken milyonlarca vatandaşı sevindirecek önemli bir sosyal yardım duyurusu yaptı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşları desteklemeye devam etmek amacıyla yapılan açıklamada, yeni yılda da sosyal yardım ve destek ödemelerinin devam edeceği belirtildi. Aile Bakanlığı, çalışan, çalışmayan, asgari ücretli, emekli veya memur fark etmeksizin herkese 15.000 TL’ye kadar sosyal yardım ödemesi yapma kararı aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında sosyal yardım imkanlarını genişleterek sürdürmeye kararlı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik mevcut destek ödemelerine ek olarak, özel durumu olan milyonlarca vatandaşa yönelik yeni bir yardım paketi de hayata geçirildi. Aile Destek Paketi ödemesi ile asgari ücretli ve emeklilere devlet tarafından 15.000 TL destek ödemesi sağlanacak.

Bu kapsamda yapılan açıklamalara göre, Aile Destek Paketi ödemesi yılda 15 bin TL’ye kadar çıkacak. Aylık ödeme miktarı, hane içindeki gelir durumuna göre 850 TL ile 1900 TL arasında değişecek. Çocuk destek bileşeninin eklenmesiyle birlikte en üst sınırdan Aile Destek Paketi yardımı aylık 1900 TL olarak ödenecek.

Ayrıca, Aile Destek Paketi ödemesi kapsamında doğalgaz ve elektrik tüketimi desteği de sağlanacak. Bu destekle birlikte emekliler ve asgari ücretliler, aile yardımı başvuruları onaylandığında kış aylarında düzenli olarak doğalgaz ve elektrik tüketim desteği alabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan aile destek ödemesi için belirlenen şartlara göre, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu şartları taşıyanlar, e-devlet aracılığıyla veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden aile destek ödemesi için başvuruda bulunabilecekler. Bu müjdeli haber, 2024 yılında birçok aile için maddi anlamda önemli bir destek olacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku