BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Çalışan Emeklilere 5000 TL İkramiye: Cumhurbaşkanı’ndan Son Açıklama ve Ödeme Tarihi

Çalışan emeklilere yönelik 5000 TL ikramiye ödemesiyle ilgili son durum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile netleşti. Erdoğan, meclisin onayı ile ilk düzenlemeden yararlanamayan emeklilere bir defaya mahsus olarak 5 bin lira ödeme yapılacağını belirtti.

Bu gelişmeler üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan madde ihdasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Işıkhan, “Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Emeklilere en kısa sürede inşallah ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Ancak, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacağı konusunda net bir tarih verilmedi. Ancak, meclisin onayı sonrası hızlı bir şekilde işlemlere başlanacağı ve ödemelerin en kısa sürede gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Hatırlatmak gerekirse, Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle ödenen ikramiye, emekli olup çalışan kişileri kapsamamıştı. Ancak yeni düzenleme ile bu gruptaki emeklilere de bir defaya mahsus olmak üzere 5000 TL ödeme yapılacak.

Emekli ikramiyesi ödemeleri kasım ayının ilk iki haftasında gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerinin hesaplarına yatmıştı. Bu noktada, çalışan emeklilere yönelik ödemelerin en kısa sürede tamamlanması beklenmektedir. Gelişmeleri takip ederek, ödemelerle ilgili güncel bilgileri alabilirsiniz.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku