BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Asgari Ücret ile İlgili Son Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın son açıklamaları, milyonlarca çalışanı umutlandırdı. İşçilerin ve kamu çalışanlarının dikkatle takip ettiği konular arasında asgari ücret, deprem yardımları ve 3600 ek gösterge düzenlemesi bulunuyor. İşte Bakan Işıkhan’ın bu konulardaki açıklamalarının özeti:

Asgari Ücrette Ortak Nokta

Bakan Işıkhan, asgari ücret konusunda toplumsal bir uzlaşıya varılacağını belirtti. İşçilerin ve işverenlerin beklentilerini dengelemek ve her iki tarafı da memnun edecek bir asgari ücret belirlemek hedefleniyor.

Deprem Bölgesine Ödemeler

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından 110 bin vatandaşa yaklaşık 1 milyar lira ödeme yapıldı. Bakan Işıkhan, 81 bin vatandaşa nakit destek olarak 695 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.

İş Gücü Piyasalarındaki Sorunlar

Koronavirüs pandemisi, Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail-Filistin çatışmasının ekonomiyi olumsuz etkilediğini vurgulayan Bakan Işıkhan, iş gücü piyasalarındaki yapısal sorunlara dikkat çekti. Sosyal eşitsizliklerin artabileceğine ve nitelik ve beceri uyumsuzluklarının kaynakların etkili kullanımını engellediğine dikkat çekti.

Asgari Ücret ve Eşitlik

Bakan Işıkhan, memur, işçi, ücretli ve emekli ayrımı yapmaksızın 21 yıldır asgari ücretin enflasyona karşı korunduğunu ve bu mücadelenin devam edeceğini söyledi.

3600 Ek Gösterge Düzenlemesi

Bakan, 3600 ek gösterge düzenlemesini onayladı. Bu düzenleme, 5.3 milyon kamu çalışanını etkileyecek ve birçok meslek grubunun ek göstergesini 3600’e yükseltecek.

Bakan Işıkhan, hükümetin sosyal politikalara olan taahhütünü sürdüreceğini ve çalışanların haklarını korumaya devam edeceğini vurgulayarak açıklamalarını tamamladı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku