BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Cem Küçük, Emekli Ek Zam Tarihini Açıkladı! Emeklilere Müjde

Emeklilerin maaş artış oranı, yüksek enflasyonun gölgesinde kaldı ve milyonlarca emekli ek zam haberini bekliyor. Geçen yılın enflasyon rakamlarına göre belirlenen maaş artış oranları, emeklilerin beklentilerini karşılayamadı. Ancak iktidara yakınlığıyla bilinen Gazeteci Cem Küçük, emeklilere gelecek ek zam için tarih verdi.

Geçtiğimiz yılın enflasyon rakamları açıklandığında memur ve memur emeklilerinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağkur emeklilerinin ise yüzde 37,57 seviyesinde gerçekleşmişti. Ancak bu oranlar, yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranını ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükselttiğini açıklamıştı. Bu kararla birlikte en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya çıkarıldı. Ancak, emeklilerin beklentilerini tam olarak karşılamadı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Gazeteci Cem Küçük, emeklilere gelecek ek zam için belirli bir tarih verdi. Küçük, 1 Nisan 2024 tarihinden sonra emeklilere ek zam yapılmasını beklediğini açıkladı.

Diğer yandan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram ikramiyelerini 2 bin liradan 3 bin liraya çıkaracağını duyurması, emekliler arasında umut oluştursa da beklenen etkiyi yaratmadı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, bayram ikramiyesinin 3 bin lira olarak açıklanmasına tepki göstererek, son 6 yılda dini bayramlarda ödenen ikramiye ile 2018 yılında alınan küçükbaş kurbanlık miktarı arasında ciddi bir fark olduğunu dile getirdi. Emekliler, beklentilerini karşılamayan bu durum karşısında yeni zam haberlerini beklemeye devam ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku