BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Cem Küçük’ten Emekli Maaş Açıklaması! En Düşük Bu Rakam Olacak

Türkiye’nin tanınmış gazetecilerinden biri olan Cem Küçük, emeklilerin zam beklentilerini gidermek için canlı yayında önemli bir açıklama yaptı. Daha önce asgari ücret zammını doğru tahmin eden Küçük, bu kez emekli aylıklarına gelecek zam oranını net bir şekilde açıkladı.

Cem Küçük, Emeklilere Gelecek Zam Oranını Paylaştı

Cem Küçük’ün canlı yayında yaptığı açıklamada, emekli aylıklarına yapılacak zam oranı net bir şekilde belirtildi. İşte Küçük’ün açıklamalarından bazı önemli detaylar:

“Emeklilerin uzun süredir beklediği zam haberleri sonunda gündemde. Yeni en düşük emekli maaşı 11.500 TL ile 12.000 TL arasında olabilir. Bu rakamın belirlenmesinde iki önemli faktör var. İlk olarak, son altı aylık enflasyon oranı yüzde 40 olarak açıklandı. İkinci olarak, emeklilere genel olarak yüzde 50 zam yapılması planlanıyor. Dolayısıyla, en düşük emekli maaşı 12.000 TL olursa ek bir refah payı söz konusu olmayacak gibi görünüyor.”

Prim Ödemelerine Dikkat Çeken Öneri

Cem Küçük, emeklilik prim günleriyle ilgili de önemli bir konuya dikkat çekti. Fazla prim ödeyen ve az prim ödeyen emekliler için bir düzenlemenin yapıldığını ifade ederek, “Daha fazla prim ödeyen emeklilerin maaşlarına bir miktar ek yapılabilir” şeklinde bir öneride bulundu.

SGK Emeklilerine Ayrıcalık

Ayrıca, Cem Küçük SGK emeklileri ile Bağ-Kur emeklileri arasında yapılacak zam farkına da değindi. SGK emeklilerine, Bağ-Kur emeklilerine göre yüzde 5 daha fazla zam yapılacağını belirtti. Bu durumun SGK emeklileri için ek bir avantaj sunabileceğine vurgu yaptı.

Cem Küçük’ün bu açıklamaları, emeklilerin merakla beklediği zam haberlerine daha net bir bakış açısı sunarak, bekleyişlerini sona erdirmeye yardımcı olacak gibi görünüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku