BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Cevdet Yılmaz’dan yeni evleneceklere krediyle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar:

İsrail-Filistin Çatışması: Yılmaz, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaları değerlendirirken, endişe verici bir tablo olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı’nın itidalli bir yaklaşım sergilediğini ve diyalogun önemli olduğunu vurguladı. Tansiyonun düşürülmesi ve çatışmanın tırmanmasının engellenmesi gerektiğini belirtti.

Yastık Altı Altın: Cevdet Yılmaz, yastık altındaki altınlarla ilgili çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Bu altınların ekonomiye dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Aynı zamanda doların evde tutulmasının ekonomiye katkı sağlamadığını ve bankacılık sistemi içinde tutulması gerektiğini ifade etti.

Emekli Maaşları Düzenlemesi: Emekli maaşlarına yönelik 5 bin liralık ikramiye açıklamasında, emeklilerin ağır bir yük altında olduğunu söyledi. Daha fazla destek vermek istediklerini belirtti ve bu adımın etkisinin 60 milyar lira üzerinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, yıl sonuna doğru emekli maaşlarıyla ilgili yeni bir çalışma yapılacağını da açıkladı.

Yeni Evleneceklere Kredi: Yılmaz, yeni evlenecek çiftlere verilecek kredi ile ilgili belli şartlar olacağını duyurdu. Bu kredinin ilk evliliklerde kullanılacağını ve deprem bölgesinde pilot bir uygulama başlatılacağını belirtti. Hedef kitlenin yaş aralığı ve diğer detayların Aile Bakanlığı ile çalışıldığını ifade etti. Kredi alacak kişilere eğitimler verileceğini de sözlerine ekledi.

Gençlere 10 GB Düzenlemesi: Gençlere 10 GB internet hakkı verilmesiyle ilgili altyapının oluşturulduğunu ve üç operatörle anlaşma sağlandığını açıkladı. Bu düzenlemenin yakın bir süre içinde başlayacağını ifade etti. Bu açıklamalar, gündemdeki önemli konuları kapsayan önemli bir bilgilendirme niteliğinde. Yılmaz, çeşitli konularda hükümetin ve devletin politikalarını açıklayarak, önemli toplumsal meselelere değindi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku