BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2024 Asgari Ücreti Tek Sefer Zam ile Belirlenecek

Türkiye, 2024 asgari ücreti beklentisiyle sallanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi. Erdoğan, 11 Aralık’ta gerçekleşecek asgari ücret görüşmelerine dair net bir tavır sergileyerek, “En uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüş yolunda basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücretle ilgili çalışmalar yaptığını belirtti. Erdoğan, “Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek” şeklinde konuştu.

Asgari ücrette yıl içinde tek seferde yapılan zammın süreklilik kazanmadığını ifade eden Erdoğan, “Asgari ücret artışı zaten yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz” dedi.

Enflasyon sorununa da değinen Cumhurbaşkanı, ekonomi yönetiminin bu alanda çalıştığını belirterek, enflasyon probleminin kalıcı bir şekilde çözüleceğinin sinyalini verdi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku