BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Af Hakkında Konuştu

Türkiye son dakika genel af açıklamaları ile çalkalanmaya devam ederken gündemde olan genel af için de heyecanlandıran açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Genel af çıkacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörist lideri serbest bırakacaklarmış. Selo’yu serbest bırakacaklarmış. Ancak biz bir hukuk devletiyiz. FETÖ’nün içerideki uzantılarına serbest bırakılacakmış. Bu nasıl söylenebilir? Bu demek ki, her kim güç elde ederse, cezaevlerinin kapılarını açıyor… Bu sadece oy avcılığıdır. Bizim iktidarımızda, bu tür suçlular serbest bırakılmayacaklar. Ben cumhurbaşkanlığı adaylığımı genel af üzerine kurmadım. Bay Kemal buradan ne elde edeceğini düşünüyor. Diyarbakır’da 51 yavrumuzun ölümüne neden olan Selo kim? Selo, Kürt değil, Zaza’dır. Bay Kemal ve Meral Hanım, bu tür suçluları serbest bırakmak için vaatlerde bulunuyorlar ve listelerine bu isimleri ekliyorlar” şeklinde konuştu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, 7. Yargı Paketi ile infaz düzenlemeleri netleşti. “Genel af” olarak da bilinen infaz düzenlemesi beklentileri, 7. Yargı Paketi’nde yer alıp almayacağı bir süredir merak konusu olmuştu. Yeni kanunla birlikte, çocuğu hasta olan annelere infaz erteleme imkanı sağlanacak ve uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar öngörülecek. Ayrıca haciz işlemleri, hakim kararıyla gerçekleştirilecek ve göçmen kaçakçılığı suçu daha sert cezalarla karşılanacak. Ancak düzenlemede, genel af konusuna dair herhangi bir madde yer almamaktadır.

Mahkum yakınları beklenti içinde

Mahkumların yakınları, seçimlere kısa bir süre kala genel af çıkmasını bekliyor ve bu mağduriyetin bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrı yapıyorlar. Twitter’da etkinlik düzenleyen mahkum yakınları, bu konudaki beklentilerini dile getiriyorlar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku