BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Cumhuriyet Bayramı’na Özel Emeklilere 5 Bin TL İkramiye, Kasım’da Bu Tarihlerde Dağıtılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği, 100. yıl Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak verilecek tek seferlik 5 bin TL ikramiye ödemesi, 6 Kasım’da başlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamaya göre, ikramiyeler, SGK’nın tahsis numarasına göre, 6-9-10-11-12-14-15 Kasım tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Kimler Yararlanacak?

5 bin TL ikramiye ödemesinden, 4A (SSK) ve 4B (Bağ-Kur) kapsamındaki emekliler yararlanacak. Bu kapsamda, emekli aylığı alan, yaşlılık aylığı alan, malullük aylığı alan, vazife malullüğü aylığı alan, ölüm aylığı alan, sürekli iş göremezlik geliri alan, sürekli iş göremezlik aylığı alan ve yaşlılık toptan ödemesi alan vatandaşlar ikramiyeden yararlanabilecek.

İkramiyeler Ne Zaman Yatacak?

İkramiyeler, SGK’nın tahsis numarasına göre, 6-9-10-11-12-14-15 Kasım tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Çalışan Emekliler Yararlanabilecek mi?

5 bin TL ikramiye ödemesinden, 4A (SSK) ve 4B (Bağ-Kur) kapsamındaki emekliler yararlanacak. Bu nedenle, çalışan emekliler ikramiyeden yararlanamayacak.

Başvuru Gerekiyor mu?

5 bin TL ikramiye ödemesinden yararlanmak için herhangi bir başvuru yapılması gerekmiyor. İkramiyeler, SGK’nın tahsis numarasına göre, otomatik olarak emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku