BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Deprem Konutları Kura Çekimi Başladı

Hatay’da 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem, 11 ili etkileyerek büyük bir hasara yol açmıştı. Deprem sonrasında yeni konutların yapımına hızla başlanırken, bugün Hatay TOKİ kura çekilişi ile 7 bin 275 hak sahibi belli olacak. Bu ay içerisinde ise toplam 46 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek.

Hatay Deprem Konutları kura çekimi, Mustafa Kemal Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor ve bu heyecan verici anlar canlı yayınla takip edilebiliyor. Kura çekimi AFAD’ın YouTube hesabından canlı olarak izlenebiliyor.

Peki, Hatay Deprem Konutları kura sonuçları nasıl sorgulanır?

Kura sonuçları kesinleştikten sonra, sonuçlar “https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-baskanligi” adresinden sorgulanabilecek. Bu adres üzerinden hak sahibi olan vatandaşlar, isimlerini ve hak ettikleri konut bilgilerini kolaylıkla öğrenebilecekler.

46 bin konutun bu ay içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi beklenirken, önümüzdeki 2 ay içerisinde teslim edilen konut sayısının 75 bine ulaşması planlanıyor. Hatay’daki bu önemli adım, depremzedelerin yeniden konut sahibi olmaları ve hayatlarını normale döndürmeleri açısından büyük bir önem taşıyor.

Gaziantep Deprem Evleri Kura Çekimi

Hatay’ın ardından Gaziantep’teki deprem konutlarının hak sahipleri de kura yöntemiyle belirlenecek.

Gaziantep’te yaşanan deprem felaketinin ardından, evsiz kalan veya ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyaçlarını kalıcı olarak gidermek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, kentte ihalesi yapılan 25 bin 700 konut etaplar halinde yükseliyor.

Bu konutlardan tamamlanan 10 bin TOKİ ve köy evi, şubat ayı içerisinde çekilecek kuranın ardından hak sahiplerine teslim edilecek. Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ise depremden en çok etkilenen bölgelerde, 133 ticarethane yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Ayrıca, 203 ticarethane inşaatı da devam etmektedir.

Afetzedelerin yeniden hayata tutunmaları ve mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi için yürütülen bu çalışmaların, bölge halkına umut ve destek olduğu belirtiliyor. Depremin yaralarını sarmak ve toplumun yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olmak adına devam eden çabalara destek ise devam ediyor.

Deprem konut kuraları çekimi nereden takip edilir?

https://www.youtube.com/watch?v=ey3FdrDCnwg

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku