BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Deprem olan 10 ilde Eğitim ve Öğretim Programları Değişti! Okullar Ne Zaman Başlayacak?

Türkiye’de yaşanan bu büyük depremlerden eğitim ve öğretim de etkilendi. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 6.8’lik depremden sonra etkilenen 10 ilde  üniversitelere ara verilmişti. Ardından 15 tatil biten ilk orta ve lise de okullar da ara verilmişti. Okulların açılma tarihi önce ülke genelinde ardından deprem olan illerde süre daha da uzatıldı. Üniversite öğrencileri yurtlardan çıktılar onların yerine depremde evsiz kalan vatandaşlarımız yerleştirilmesi kararı verildi. Uzaktan eğitime geçildi.

Yeni eğitim öğretim programları nasıl?

Milli Eğitim bakanlığı deprem bölgelerini kategorilere göre ayırdı ve derecelendirme yaparak okulların ne zaman açılacağı belli oldu. Gelen açıklamalara göre 3. Kategoride yer alan Adiyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve son olarakta tekrar deprem olan Hatay da eğitime verilen ara 27 Mart a kadar erteledi. 

 Birinci Kategoride yer alan ve Diğer iller olan Adana, kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibariyle eğitim ve öğretime başlıyor. 

İkinci kategoride ise Gaziantep ve Osmaniye’de eğitim ve öğretime verilen ara 13 Mart a kadar uzatma kararı verildi. Milli Eğitim bakanlığının deprem olayı sebebiyle yeni aldığı kararlar bunlar yer aldı. Eğitim ve Öğretimi en az aksaması için gereken adımlar atılmaya çalışıyorlar. 

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku