BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Deprem Uzmanı: “Hazır Olun, Her An Deprem Olabilir!”

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, son deprem olaylarını değerlendirerek Türkiye’nin deprem riskine dikkat çekti.

Merzifon’da düzenlenen 7. Kitap Fuarı’nda konuşan Moriwaki, özellikle Marmara Bölgesi’nde her an deprem olabileceği uyarısında bulundu.

Moriwaki, özellikle Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir gibi illerin deprem beklediği bölgeler olduğunu belirterek, geçtiğimiz günlerde Çanakkale’de yaşanan depremin bu uyarıyı teyit ettiğini ifade etti. Moriwaki, binaların bulunduğu zeminin yapısına ve yaşam üçgeni yönteminin önemine vurgu yaparak, depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirdi.

Son olarak yaşanan Çanakkale depremiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Moriwaki, İstanbul’da da hissedilen ve paniğe yol açan depremin, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın 1953 yılında kırılan bir kolunda gerçekleştiğini belirtti. Ancak uzmanlar, olası İstanbul depreminin Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzey kolunda meydana geleceğini öne sürüyor.

Çanakkale’deki son depremi değerlendiren Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise, depremin Yenice-Gönen fayı üzerinde olduğuna dikkat çekerek, “Bu fayda en son deprem 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde oldu. Stres birikiminin olduğu bir bölgede böyle görece küçük depremler beklenir” açıklamasını yapmıştı.

Türkiye’nin deprem riski altında olduğunu vurgulayan uzmanlar, halkı deprem çantası, su şişesi, toz maskesi ve düdük gibi temel ihtiyaçları hazırlamaya ve deprem öncesinde alınacak önlemlere dikkat etmeye çağırıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku