BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Devletten Kiracılara Ekonomik Destek: Her Ay Doğalgaz Ödemelerinde İndirim!

Devlet, kiracıların yaşam maliyetlerini azaltmak ve ekonomik sıkıntılarına destek olmak amacıyla yeni bir önlemi devreye aldı.

Bu kapsamda, kiracılara her ay doğalgaz faturalarının bir kısmını devlet ödeyecek. Ödemeler, yılın 8 ayında gerçekleştirilecek ve doğalgaz abonesi olan kiracılar bu destekten faydalanabilecekler.

Kiracıların ekonomik zorluklarına çözüm olması hedeflenen bu destek, yaz aylarında ödenmeyecek ve ailelere ek bir nakit desteği sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yapılan bu ödemeler, kiracıların doğalgaz aboneliği bulunması şartına bağlanmıştır. Doğalgaz aboneliği ev sahibi adına kayıtlı olan kiracılara bu destek verilmeyecek, bu nedenle kiracılar aboneliklerini kendi isimlerine çevirmelidir.

Destek ödemeleri, yıllık 1.500 TL ile 3.500 TL arasında değişen tutarlarda olacak. Bu miktarlar, yaşanılan ilin iklim koşullarına göre değişebilir. Örneğin, iklimi sert olan illerde yaşayanlar daha yüksek seviyede ödeme alabilirken, ılıman iklime sahip olan illerde ödemelerin tutarı azalabilir. Ancak, her durumda yıllık tutarlar 8 aya bölünerek aylık olarak ödenecek.

Kiracılar, bu destekten faydalanabilmek için e-devlet üzerinden başvuru yapabilirler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku