BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Döviz ve Altın Piyasalarında Rekor Yükselişler: Uzman İslam Memiş’in Tahminleri

Son dönemde döviz ve altın piyasalarında yaşanan hareketlilik, yatırımcıları tedirgin ederken, Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş yeni rekorlar öngörerek yatırımcıları uyardı. Memiş’in yaptığı açıklamalara göre, gram altın için yeni rekorlar kırılabilir ve döviz kurlarında da yükselişler devam edebilir.

Döviz Kurlarında Yaşanan Ataklar ve Sebepleri

Memiş, Bitlo’nun Youtube hesabına yaptığı açıklamalarda döviz kurlarındaki atakların, yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanının seçimlerden sonra kur üzerindeki baskıyı azaltmaya yönelik bir hamle olduğunu belirtti. Temmuz ayından itibaren döviz kurlarında yukarı yönlü hareketin devam edeceğini düşünen Memiş, beklenenden daha önce bir kur atağı yaşandığını ve bu atağın sebeplerini serbest kur politikası ve ihracatı destekleme amacıyla güven kazanma olarak değerlendirdi.

Uzman İslam Memiş’in Temmuz Ayı Tahminleri

Memiş, günlük bazda agresif yükselişlerin düzeltme gerektirdiğini ve haziran ayı sonuna kadar aşağı yönlü bir trendin beklenebileceğini ifade etti. Ancak temmuzdan sonra doların 22 lira seviyesi altına sarkabileceğini tahmin eden Memiş, Merkez Bankası’ndaki görev değişikliği ve faiz kararının da dolar üzerinde etkili olacağını söyledi. Dövizle ticaret yapan ve dövize ihtiyacı olan yatırımcıları bu dönemde işlemlerini tamamlamaları konusunda uyardı.

Döviz ve Altın Piyasalarında Hareketlilik ve Yatırımcı Uyarısı

Altın piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memiş, doların yükselişiyle birlikte gram altın ve gümüşün de yukarı yönlü hareketini sürdürdüğünü belirtti. Memiş, gram altının kapalı çarşı piyasasında 1494 lira seviyesinde olduğunu ve temmuz ayından sonra yeni rekorlar beklediğini söyledi. Bu yıl için 1550 lira seviyesinin beklentisi olduğunu ve hatta 1600 rakamlarının sürpriz olmayabileceğini ifade etti.

Uzman İslam Memiş, döviz ve altın piyasalarındaki bu hareketlilik karşısında yatırımcıların dikkatli olmalarını ve özellikle borsada kar satışlarına dikkat etmelerini önerdi. Ayrıca, döviz borcu olan ve altın yatırımı yapmayı düşünen vatandaşlar için kurun 22 lira altına sarkması durumunda fırsatlar doğabileceğini tahmin etti.

Buzdağı Haber

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku