BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Dünya devi bankadan kritik altın tahmini

ABD’nin önde gelen bankalarından JPMorgan, altın piyasasında önemli bir öngörüde bulundu. JPMorgan’ın Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva, ons altın için 2.500 dolarlık bir fiyat tahmininde bulundu.

Natasha Kaneva, altının son zamanlarda 2.195 dolara ulaşmasıyla birlikte piyasada aşırı bir heyecanın olduğunu belirtti ve bu durumun 2.500 dolarlık bir fiyat hedefini desteklediğini ifade etti. Ancak, bu hedefe ulaşmak için enflasyon ve istihdam rakamlarında ılımlılığın devam etmesi ve Fed’in politikalarında kesintiye gitmesi gerektiğini vurguladı.

FED’in faiz kararı

Fed’in para politikasında gevşeme eğiliminin devam etmesiyle birlikte altının cazibesinin artması bekleniyor. Piyasalar, Fed’in haziran ayında ilk faiz indirimine gitme olasılığını değerlendiriyor.

Altın fiyatları, ABD’deki üretici fiyatları verisinin öncesinde yatay bir seyir izledi. Ons altın, yüzde 0,18 düşüşle 2.171 dolara geriledi. Gram altın fiyatları ise ons altın ve Dolar/TL’deki gelişmelerden etkilendi ve 2.241 Türk Lirası civarında alıcı buldu. Bu durum, çeyrek altının da 3.732 liradan işlem görmesine neden oldu.

Türkiye’de ise altına olan talep her geçen gün artıyor. Ancak, bu durum kuyumcularda 24 ayar altın bulmayı zorlaştırıyor. Kapalıçarşı’da zaman zaman kuyruklar oluşurken, kuyumcuların 24 ayar altın stokları eriyor. Sektör yetkilileri, yoğun alımların etkisiyle 1, 5 ve 10 gram gibi küçük külçelerin piyasada bulunamadığını belirtti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku