BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Elektrik Faturası Desteği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Kış Aylarında Yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek çalışmalarına devam ediyor. Son duyurulan destek, elektrik faturası desteği olarak karşımıza çıkıyor ve adı soyadı faturada bulunan herkese yönelik bir kolaylık sağlıyor. Elektrik faturası desteği, 260 TL’ye kadar olan faturaları kapsayarak artan kış faturalarını hafifletmeyi amaçlıyor.

Elektrik Tüketim Yardımı Şartları ve Program Kapsamı:

Bu yardım programı, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ile 2022 Sayılı 65 Yaş Üstü Muhtaç, Güçsüz ve Yetim Türk Vatandaşlarına Emeklilik Yardımı Hakkında Kanun çerçevesinde SYD Vakfı tarafından sağlanıyor. Destek, belirli programlardan yararlanan hak sahibi hanelere yönelik devam ediyor.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler ve Süreç:

Başvurular için herhangi bir kuruma başvurmanın gerekmediği belirtiliyor. Yararlanıcıların sadece kimlik kartı ve elektrik faturası ile birlikte PTT şubesine gitmeleri yeterli olacak. Emeklilik hakları belirlenen haneler için aylık sistem denetimi sonrasında düzenli sosyal yardım ödemeleri ve harcamaları hazırlanacak.

Destek Ödemeleri ve Miktarları:

Elektrik tüketim yardımı, aylık olarak ETD programı çerçevesinde gerçekleşiyor. Miktarlar şu şekilde belirlenmiş durumda:

  • 1-2 kişilik ihtiyaç sahibi hane için aylık 130,09 TL (75 kilowatt saat),
  • 3 kişilik ihtiyaç sahibi hane için aylık 173,46 TL (100 kilowatt saat),
  • 4 kişilik ihtiyaç sahibi hane için aylık 216,82 TL (125 kilowatt saat),
  • 5 veya daha fazla kişiden oluşan ihtiyaç sahibi haneler için aylık 260,19 TL (150 kilowatt saat).

Aylık destek sınırlı olup, hak sahiplerinin PTT şubesine kimlik kartı ve elektrik faturasıyla başvurmaları yeterli olacak. Başvuruların değerlendirmesi, herhangi bir kuruma başvuru yapma zorunluluğu olmadan, hak sahiplerinin PTT şubesine gitmeleri sonrasında gerçekleşecek. Tüm şartların yerine getirilmesi durumunda, yardım programından yararlanmaya devam edilebilecek.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku