BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emekli Kart Geliyor! Milyonlara 3 Büyük Destek! Kimler yararlanacak? Ne zaman Başlayacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emeklilere yönelik elektrik, doğal gaz ve gıda desteklerini artırmak için yeni bir adım atıyor. “Emekli Kartı” adı verilen bu kart, emeklilere çeşitli sosyal destekleri sunacak ve kullanıma hazır hale getirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını “Emekliler Yılı” ilan etmesi sonrasında, ilgili bakanlıklar ve kurumlar emekli destekleri konusunda çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emeklilerin de sosyal desteklerden faydalanmasını sağlamak amacıyla “emekli destek projesi” üzerinde çalışıyor.Proje kapsamında, “Emekli Kartı” oluşturulacak ve bu karta çeşitli sosyal yardımlar yüklenecek. Bu destekler arasında elektrik, doğal gaz ve gıda desteği bulunacak. Projede öncelikli olarak, alt gelir grubunda yer alan emekliler hedefleniyor.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalara göre, destek programından yararlanacak emeklilerin belirlenmesi için bazı kriterler belirlendi. Bu kriterler arasında en temel olanı, emekli aylığının 10 bin lira ve altında olması ve evde başka bir gelir olmaması şartı bulunuyor. Ayrıca, kira geliri elde edilmemesi de destek alınabilmesi için önemli bir kriter olarak belirlendi.Emekli Kartı ile sağlanacak destekler arasında elektrik ve doğal gaz faturalarının ödenmesi ve anlaşmalı marketlerde alışveriş yapılması gibi imkanlar yer alacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, halihazırda uyguladığı elektrik ve doğal gaz desteklerini emeklilere yönelik genişletmeyi planlıyor. Ancak, çalışmaların hala devam ettiği ve destek miktarlarının artabileceği de belirtiliyor.Projenin detayları önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak ve başvuru süreci başlayacak. Bu desteklerin, Ramazan Bayramı öncesinde dar gelirli ailelere ulaştırılması hedefleniyor. Emeklilere ve düşük gelirli ailelere yönelik bu sosyal desteklerle, toplumun sosyal refahı artırılması amaçlanıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku