BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emekli olup çalışan da 5 bin TL ikramiye alacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak verilen 5 bin liralık ikramiye, ilk seferde yararlanamayan çalışan emekliler için genişletilecek. Geçtiğimiz günlerde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için ödenen bu özel ikramiye, başlangıçta çalışan emekli ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydı olan emeklileri kapsam dışında bırakmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönlendirmesiyle, bu kapsam dışında tutulan emeklilerin de ikramiyeden faydalanması için çalışmalar başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”ne ihdas maddesi olarak eklenmesi için bir önerge hazırlandı. Bu önerge, AK Parti Grubuna gönderildi.

Çalışan emeklilere ödenen 5 bin liralık ikramiyeden faydalanma imkanı tanımak amacıyla yapılan bu önerge, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda hayata geçirilen bir adım olarak dikkat çekiyor. Önergenin Meclis’te kabul edilmesi durumunda, kapsam dışında tutulan çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye ödemeleri yapılacak.

Çalışan emeklilere yönelik bu genişletme, emekliler arasında eşitlik ve adil bir dağılım sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda gösterdiği hassasiyet, emeklilere verilen değerin bir yansıması olarak nitelendiriliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanacak olan çalışmanın, Meclis’te kabul edilmesi halinde, çalışan emeklilere yönelik ikramiye ödemeleri en kısa sürede gerçekleştirilecek. Bu adım, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak planlanan ikramiyeden daha geniş bir emekli kitlesinin faydalanmasını sağlayacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku