BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emekli zammı için tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren Toplu Sözleşme Görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin maaş ve sosyal haklarını belirleyecek görüşmelerin başladığını duyurdu.

Bakan Işıkhan, AK Parti Çorum İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta kamu emekçilerimizin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık. Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum” dedi.

Bakan Işıkhan, açıklamalarına devam ederek, “Yolun başında bu yüzyılı, emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız demiştik. Biliyorsunuz, göreve gelir gelmez asgari ücretimizi belirledik. Akabinde memur ve memur emeklisi vatandaşlarımızın maaşlarında sağlanan iyileştirmeler için hemen harekete geçtik. Geçtiğimiz hafta da kamu emekçilerimizin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık. Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik. İmkanlarımız ölçüsünde her zaman insan odaklı, millet odaklı bir yönetim anlayışını benimsedik. Emeğin, alın terinin hakkını gözettik. Emeklilere, çalışanlara, işverenlere, sendikalara hiçbir zaman kulaklarımızı kapatmadık. Katılımcı sosyal devlet anlayışımızın gerektirdiği şekilde her zaman milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da aynı bilinçle aynı vizyonla sahadan gelen görüşlere kulak vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu açıklamaların ardından memur ve memur emeklileri, Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nin sonuçlarını ve maaşlarındaki olası iyileştirmeleri merakla bekliyor. Görüşmelerin ağustos ayının sonunda tamamlanması planlanırken, tüm tarafların memnuniyetini sağlayacak şekilde sonuçlanması hedefleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku