BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emekli Zammı ile İlgili Beklenen Açıklama Geldi: Emeklilere Ek Ödeme İçin Karar Verildi! Ne Kadar Alacaksınız?

Emekli maaşlarına yapılacak olan önemli bir zammın müjdesi Türkiye siyaset sahnesinde yankı uyandırdı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli zammı hakkında önemli bilgileri paylaştı. Güler, “Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra kanun teklifimize koyarız, üçüncü haftamızda netleştirmiş oluruz, çalışıyoruz. Bizim kanun hazırlığımız zaten vardı. Asgari ücret artırıldığı için ilan edilen işveren desteği vardı, 700 TL’ye çıkartılması, kısa çalışma ödeneği diğer hususlarla ilgili 7-8 maddelik bir paketimiz var. Ona çalışıyoruz, bunun içinde değerlendirilir” şeklinde konuştu.

Bu açıklamanın ardından, emekli zammı bekleyenler gözlerini önümüzdeki hafta gerçekleşecek Kabine Toplantısı’na çevirdi. Toplantıda, en düşük emekli aylığına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmalarının sunulması bekleniyor.

Meclis şu an tatilde olduğu için resmi bir girişim henüz başlamış değil. Ancak, en düşük emekli maaşı artışının asgari ücret ve memur zammına yakın olması gündemde büyük bir yer tutuyor.

Memur ve asgari ücret zammı oranının %49’a yakın olması durumunda, en düşük 7.500 TL alan emeklilere de benzer bir zam oranı uygulanması, en düşük emekli maaşını 3.675 TL artırabilir. Bu durumda, 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla en düşük emekli maaşı 11.175 TL’ye ulaşacak.

Kabine Toplantısı’nda, en düşük emekli aylıklarına ek bir zam yapılması fikrinin gündeme gelmesi bekleniyor. Türkiye’deki emekliler, bu gelişmelerle geleceğe daha umutlu bakıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku