BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacak?

Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? 2023 bayram ikramiyesi ne kadar? EYT’liler bayram ikramiyesi alacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala emekliler bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. 2023 yılında 28 Haziran’a denk gelen Kurban Bayramı, 4 gün boyunca devam edecek. Peki, Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? 2023 bayram ikramiyesi ne kadar?

2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması, yılda 2 kez emeklilere ödeme yapılmak suretiyle devam etmektedir. Bu ikramiyelerden biri Ramazan Bayramı, diğeri ise Kurban Bayramı öncesi dönemde ödenmektedir. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala emekliler, kurban bayrami ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı merak etmeye başladı. Diğer yandan EYT’liler de bayram ikramiyesini merak eden kesim arasında… 

Peki, emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? 2023 bayram ikramiyesi ne kadar? EYT’liler bayram ikramiyesi alacak mı? İşte son durum:

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı için bayram ikramiyeleri, bayramdan bir hafta önce emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak şeklinde planlanmış. Böylece, emekli maaşlarını alan kişilerin bayram ikramiyelerini de haziran ayı içinde bayram öncesinde alabilecekler.

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Bilindiği üzere daha önce emeklilere yatırılan bayram ikramiyesine bir miktar zam yapılmıştı. Emekliye bayram ikramiyesi 1100 liradan 2 bin liraya çıkarılmıştı. Ramazan Bayramı öncesi emeklilerin hesabına yatırılan 2 bin liralık bayram ikramiyesi, Kurban Bayramı’nda da emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

EYT’LİLER KURBAN BAYRAMINDA İKRAMİYE ALACAK MI?

EYT’liler de bayramda ikramiye alıp alamayacaklarını merak ediyor. Gelen bilgilere göre EYT’liler Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecekler. Nisan ayından sonra emeklilik başvurusu yapan EYT’liler ise Kurban Bayramı ikramiyesi alacak.

EMEKLİLERİN TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası’nın enflasyon beklenti anketi ve ekonomistlerin tahminlerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için belirleyici olan 6 aylık enflasyon oranının yüzde 20-23 arasında olması bekleniyor. Bu rakama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı refah payı da eklenerek, emeklilere zam yapılan maaşlar hesaplara yatırılacak.

Kamu işçilerine yapılan yüzde 45 zam ve en düşük emekli maaşının net 22 bin TL’ye yükselmesi, emekliler için referans bir değer olarak kabul edilebilir. Temmuz ayında, emekliler için kademeli bir zam formülü üzerinde çalışılmaktadır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku