BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emeklilere 3.000 TL Zam: Milyonlarca Emekliye Enflasyon Telafisi

Ocak ayında yapılacak emekli maaşı zamlarıyla ilgili bilgiler giderek netleşmeye başladı. En düşük emekli maaşına yapılan zam planıyla ilgili olarak gazeteci Deniz Zeyrek, aldığı bilgiye göre en düşük emekli maaşına 3.000 TL zam yapılacağını duyurdu. Buna göre, ilgili maaş 7.500 TL’den 10.500 TL’ye yükseltilmiş olacak. Bu zamdan milyonlarca emekli faydalanabilecek.

SSK ve Bağkur emeklileri için yasal olarak son 6 aylık enflasyon farkı maaş zammı olarak uygulanacak. Tahminlere göre, enflasyon farkı oranının yüzde 38 ile yüzde 40 arasında olması bekleniyor. Net zam oranı ise 3 Ocak 2024 tarihinde TÜİK tarafından açıklanacak.

Memur emeklileri ise enflasyon farkının yanı sıra memurların aldığı maaş zammını da alacaklar. Bu nedenle, memur emeklilerinin toplam zam oranının yüzde 50’yi aşması bekleniyor.

Ayrıca, SSK ve Bağkur emeklilerine ek olarak hükümetin refah payı artışı yapma yetkisi bulunuyor. Ancak, bu ek zammın miktarı belirsizliğini koruyor.

En düşük emekli maaşına yapılan 3.000 TL’lik zamla birlikte, maaşı 10.500 TL’nin altında kalan milyonlarca emeklinin maaşları 10.500 TL’ye tamamlanıyor. Aradaki farkın maliyeti ise Hazine tarafından karşılanıyor.

Emeklilere yapılacak zamların tam netleşmesi Ocak ayında gerçekleşecek. Bu zam ile milyonlarca emeklinin enflasyon telafisi sağlanmış olacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku