BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli ikramiyesi ne kadar 2024? Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi hangi tarihlerde yatacak? Emekli bayram ikramiyesi hesaplama, İşte cevaplar?

Emekli İkramiyesi Zamlandı: Bayram Öncesi Beklenen Artış Geldi.

2024 Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala emeklilerin gözü bayram ikramiyesinde! Emeklilere yıl içerisinde Ramazan ve Kurban Bayramları olmak üzere iki kez ikramiye ödemesi yapılıyor. Bu yıl emekli ikramiyesinde yapılan zam ve ödeme tarihi, merak konusu oldu. İşte detaylar:

Geçen yıl emeklilere 2’şer bin liradan toplam 4 bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı. Ancak bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zamlı rakamı açıkladı ve emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını duyurdu. Bu haberle birlikte emekliler arasında sevinç hakim oldu.

Peki, bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Üç gün sürecek olan Ramazan Bayramı, bu yıl 10 Nisan’da başlayacak. Bayram öncesinde emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. 1-9 Nisan tarihleri aralığında bütün emeklilerin ikramiye ödemelerinin gerçekleşmesi bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku