BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli ikramiyesi ne kadar 2024? Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi hangi tarihlerde yatacak? Emekli bayram ikramiyesi hesaplama, İşte cevaplar?

Emekli İkramiyesi Zamlandı: Ödeme Tarihi ve Detaylar Belli Oldu.

2024 Ramazan Bayramı’na az bir süre kala emeklilerin gözü bayram ikramiyesinde. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları olmak üzere yılda iki kez ikramiye ödemesi yapılıyor. Bu yılın ikinci bayramı olan Ramazan Bayramı öncesi, emekli ikramiyesi miktarı ve ödeme tarihleri belirlendi.

Geçen yıl emeklilere 2’şer bin lira olmak üzere toplamda 4 bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı. Ancak bu yıl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla emekli ikramiyesi yüzde 50 artışla 3 bin lira olarak belirlendi.

Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlayacak ve üç gün sürecek. Bayram öncesinde emekliye bayram ikramiyeleri hesaplara geçiyor. Bu yıl, 1-9 Nisan tarihleri arasında bütün emeklilerin ikramiye ödemelerinin gerçekleşmesi bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanacaklar.

Bu haberle birlikte emekliler, bayram öncesinde alacakları zamlı ikramiyelerle Ramazan Bayramı’nı daha mutlu ve huzurlu bir şekilde karşılayacaklarını dile getiriyorlar. Emeklilerin maddi durumlarının iyileştirilmesi ve bayramlarını daha keyifli geçirmeleri hedefleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku