BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emeklilere Ek Zam Müjdesi! En düşük 10 bin TL

Türkiye’de yaklaşık 17 milyon emekli vatandaş, emekli maaşlarına ek zam taleplerini dile getirirken, sonunda beklenen seyyanen zam müjdesi geldi. Her yıl 6 ayda bir yapılan zamların artan enflasyon karşısında yetersiz kaldığı bir dönemde, Ekim ayında emeklilere ek bir zam yapılması gündeme geldi. Özellikle en düşük emekli maaşlarının arttırılabilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiği konuşuluyordu. Ayrıca geçtiğimiz Mart ayında en düşük emekli maaşlarına yapılan artış, prim maaş dengesini bozduğu için ek zam beklentileri de vardı.

Emekli maaşı zammı Türkiye gündemini uzun süredir meşgul ediyordu. Her 6 ayda bir enflasyon oranında zam alan emekliler için Temmuz zammı yetersiz olduğundan, ek zam çalışmaları başlamıştı. Alım gücünün düşmesiyle birlikte Temmuzdaki yüzde 25’lik zam oranı erirken, emekliler hükümetten ek bir zam talep ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine ilgili bakanlıklar, emeklilere ek bir zam yapma çalışmalarına hız verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam geleceği yönünde ipuçları da gelmeye devam ediyor. İktidara yakın kaynaklara göre hükümetin masasında 2 farklı formül bulunuyor.

Emekli maaşı alan vatandaşların maaşlarına ek düzenleme yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na talimat verdiği biliniyordu. Bakanlıklar bu konuda çalışmalarını sürdürürken, seyyanen zam için iki formül ortaya çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasındaki çalışmalara göre ilk formül, Kasım ayında emekli maaşlarına enflasyona bağlı olarak ilave zam yapılması olacak. En düşük emekli maaşının 10.000 TL olarak güncelleneceği tahmin ediliyor. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait enflasyon verileri %25 olarak gerçekleşti. Dolayısıyla Kasım ayında ilave zammın %25 oranında olması bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku