BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emeklilere Kurban Bayramı Öncesi Aylık ve İkramiyeler Ödenecek, Temmuz Ayında Zam Bekleniyor

Kurban Bayramı öncesinde, 17-21 Haziran tarihleri arasında emekli aylığı ve bayram ikramiye ödemelerinin gerçekleştirileceği duyuruldu. Ödemeler, en düşük emekli zam oranına göre kademeli olarak yapılacak ve ödeme süreci 17 Haziran’da başlayacak.

Yaklaşık 15.6 milyon emekli, Kurban Bayramı tatiline denk gelen tarihlerde aylık ve ikramiyelerini alacak. Bayram tatili 24 Haziran’da başlayacak ve 9 gün sürecek. Bu nedenle emekli aylığı ve ikramiye ödemeleri 17 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Kurban Bayramı İkramiyeleri

Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, Kurban Bayramı’nda da normal aylık takviminden önce erken ödeme yapılacak. SSK kapsamında gelir ve aylık alanların Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyeleri, 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında 5 gün içinde ödenecek.

Emekli aylık ve ikramiye ödemelerine ilişkin detaylı takvim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanacak. Tatilin 24 Haziran’da başlaması göz önüne alındığında, ödeme takviminin 17 Haziran’da başlaması bekleniyor. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, Kurban Bayramı’nda da ikramiyelerin 2 bin lira olarak hesaplara yatırılacağı, yeni bir karar alınmadığı takdirde geçerli olacak.

Daha düşük maaş alan emeklilere daha yüksek oranda zam yapılacak

Haziran ayının sonunda ise emekliler temmuz ayında zamlı aylıklarını alacaklar. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında kademeli bir artış öngörülüyor, böylece daha düşük maaş alan emeklilere daha yüksek oranda zam yapılacak.

Maaş zammı için yüzde 45 formülü kullanıldığında, mevcut 14 bin lira aylık alan bir emekli, kademeli artışla temmuz ayı itibarıyla 20 bin 300 lira aylık alacak. 16 bin lira aylık alan bir emekli yüzde 40 artışla 22 bin 400 lira, 21 bin lira aylık alan bir emekli ise yüzde 35 artışla 28 bin 350 lira aylık alacak. En düşük emekli aylığına yapılan zammın ardından gerçekleşecek bu kademeli artış, 6 milyon emeklinin aylıklarını doğrudan etkileyecek.

TÜİK verilerine göre, son 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26 olarak gerçekleşti. Emekli zam oranının refah payıyla birlikte yüzde 30 veya 35 olması bekleniyor.

Bu bilgiler ışığında, emekli ve memur maaşlarının değişeceği ve zam oranlarının belirleneceği maaş zammında refah payı ve seyyanen artışın da söz konusu olabileceği ifade ediliyor. Emekli ve memur zam oranlarının hesaplanmasında 6 aylık enflasyon farkıyla birlikte önceki toplu sözleşme zammının da dikkate alındığı bilinmektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku