BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emeklilere Yapılacak Ek Zamlar için Gözler Resmi Gazete’de! Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak?

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği ek zam kararı, Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yüzde 49.25’lik maaş artışı ile ilgili gelişmeleri merakla takip ederken, Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, bu zam farklarının şubat ayının ilk haftasında ödenebileceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın duyurduğu yüzde 49.25’lik maaş artışı kararı, Meclis’te onaylanarak yasalaştı. Bu kapsamda, 2024 yılında memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık artış oranları eşitlendi. Yapılan düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilgili yasanın Meclis sürecini tamamladığını ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın imzasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanacağını belirtti. Yılmaz, ek zamların şubat ayının ilk haftasında ödenebileceğini tahmin ettiğini ifade etti. Ayrıca, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın da bu konuda benzer beyanatlarda bulunduğunu dile getirdi.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram da ek zamların Meclis’te yasalaştığını hatırlatarak, ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmış olabileceğini belirtti. Bayram, emeklilerin ocak ayında alamadıkları maaş zam farklarını şubat ayında alacaklarını vurguladı. Şubat ayı itibarıyla ek ödemelerin yapılacağını ifade etti ve bu ödemelerin maaş dönemi beklemeden gerçekleşeceğini söyledi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku