BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emeklilere Yeni Yılda Müjdeli Zamlar: Seyyanen Zam Geliyor!

Milyonlarca emeklinin beklediği zam haberleri geldi. Yeni yılda emekli maaşlarına yapılacak zamların gündemde olduğu bu dönemde, emeklilere seyyanen zam müjdesi verildi. Emekli maaşlarındaki bu güncellemenin, asgari ücreti aşması bekleniyor.

Ülkemizde emekli maaşlarına yönelik son dönemde yapılan düzenlemeler ve alınan kararlar büyük bir önem taşıyor. En düşük emekli maaşının önceki düzenlemelerle 7 bin 500 TL’ye çıkarıldığı hatırlatılarak, yeni yılda maaşlarda bir artış olması bekleniyor.

Emekli maaşlarındaki artışlar genellikle enflasyon oranları doğrultusunda belirleniyor. Bu kapsamda, emeklilere enflasyon farkının yanı sıra seyyanen bir zam yapılması gündeme geldi. Ancak seyyanen zam miktarı henüz netleşmedi.

Emeklilere yapılacak seyyanen zammın, refah payını artırmak ve emeklilerin alım gücünü yükseltmek amacıyla düşünüldüğü belirtiliyor. Kulislerde dolaşan haberlere göre, emeklilere ortalama 1.500 TL ile 2.000 TL arasında seyyanen zam yapılması planlanıyor.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş’ın açıklamalarına göre, yeni yılda emekli olacak memurların temmuz ayında verilen seyyanen zamdan faydalanamayabileceği belirtildi. Karakaş, en düşük memur maaşının sadece yüzde 17,55’lik bir zammı kapsadığını ve bu kısmın ocak ayındaki zamdan etkilenmeyeceğini ifade etti.

Öte yandan, çalışan memur maaşı ile emekli olduktan sonraki maaş arasındaki farkın yüzde 44’e kadar düştüğüne dikkat çekildi. Bu durum, emeklilerin maaşlarının çalışırken aldıkları maaşlara daha yaklaştığını gösteriyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku