BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

 Emeklilerin Her Ay 2 Bin 500 TL Destek Ödemesi! Emekliler İçin Madde Madde Müjdeler

Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum, “Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu” tanıtım lansmanında İstanbul için öngördüğü projeleri detaylı bir şekilde paylaştı. Kurum’un etkinlikte ortaya koyduğu projeler arasında özellikle ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik 2 bin 500 TL destek ödemesi dikkat çekti. İstanbul’a dair geniş kapsamlı projeleri 10 farklı alt başlık altında tanıtan Kurum, emeklilere yönelik destek ödemesini İstanbul kartları aracılığıyla her ay gerçekleştireceklerini belirtti.

Kurum’un açıklamalarına göre, “İhtiyaç sahibi emeklilerin İstanbul kartlarına her ay, 2 bin 500 TL destek ödemesi yapılacak. Emeklilerin her anında yanında olunacak” sözleriyle duyurulan bu destek ödemesi, emeklilerin maddi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca, yaşlı ve engelli vatandaşlar için iki yakada toplam 3 büyük Yaşlı ve Engelli Yaşam Merkezi açılması planlanıyor. E-Sağlık takip sistemiyle yaşlıların her anında destekleneceği belirtilirken, 75 yaş üstü yaşlıların online takip edileceği bir sistem de hayata geçirilecek.

Proje kapsamında, yaşlılar ve bakıma muhtaç vatandaşlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle 7/24 yemek ve temizlik hizmeti sunulacak. Bakıma muhtaç yaşlı ve engellilere yönelik ise geçici bakım hizmeti sağlanacak.

Murat Kurum’un açıkladığı bu projeler, özellikle emeklilerin ve yaşlıların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen bir perspektifi yansıtıyor. Bu projelerin İstanbul’a ve vatandaşlara nasıl yansıyacağı önümüzdeki günlerde daha detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku