BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Erken Emeklilikte SGK’dan Yeni Düzenleme: Kısmi Emeklilik ve Detayları

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), erken emeklilik konusunda yeni bir düzenlemeye hazırlanıyor. Kısmi emeklilik sistemi, yaş şartı olmadan 15 yıl prim ödemesiyle erken emeklilik fırsatı sunacak. SGK’nın sunduğu bu yeni düzenleme, milyonlarca çalışanın beklediği bir adım olarak dikkat çekiyor.

Kısmi Emeklilik ve Şartları

SGK’nın açıklamasına göre, kısmi emeklilik, belirli prim gün sayısı ve çalışma süresini tamamlayan vatandaşların yaş şartı olmadan emeklilik dilekçesi verebileceği bir hak sunacak. Bu sistemde yaş şartı olmaksızın emeklilik imkanı tanınacak. Her ne kadar kesin yaş belirlemesi yapılmamış olsa da 55 yaşın altında emeklilik hakkı verileceği konuşuluyor.

Kısmi Emeklilik Ne Zaman Başlayacak?

Mart ayında emeklilik dilekçesi veren ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) hakkından faydalanamayanlar için uzun zamandır konuşulan kısmi emeklilik düzenlemesinin yeni yıl ile birlikte devreye gireceği tahmin ediliyor. Ancak resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Kısmi Emeklilik Maaşları ve EYT Endişesi

Vatandaşlar, kısmi emeklilik düzenlemesiyle maaşlarında düşüş olup olmayacağını merak ediyor. Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre, kısmi emeklilik düzenlemesiyle emekli maaşlarında herhangi bir düşüş olmayacak. Dolayısıyla, bu yeni düzenlemeyle emekli olacak kişiler, yüksek emekli maaşı alma hakkına sahip olacaklar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku