BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Estonya, Baltık Denizi’nde Devasa Baltops-23 Tatbikatı Başlattı!

Estonya, Baltık Denizi’nde gerçekleştirilen Baltops-23 tatbikatının başladığını duyurdu. NATO bünyesinde yer alan 30’dan fazla savaş gemisinin katıldığı bu geniş çaplı deniz tatbikatı, Estonya Savunma Kuvvetleri tarafından organize ediliyor.

Estonya Savunma Kuvvetleri’nin yaptığı açıklamada, Baltops-23 tatbikatına katılmak üzere ABD, İsveç, Polonya, Hollanda, İtalya, Almanya, İngiltere, Fransa, Danimarka, İspanya, Litvanya, Letonya, Finlandiya ve Norveç gibi NATO ve ortak ülkelerden gemilerin Estonya’ya geldiği belirtildi. Tatbikata katılan en büyük gemi ise ABD 6. Filosuna ait amiral gemisi USS Mount Whitney (LCC 20) olarak açıklandı.

Estonya Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Jüri Sask, bu tatbikatın Estonya’nın daha önce ev sahipliği yapmadığı kadar çok sayıda NATO gemisini bir araya getirdiği ve tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

1972 Yılından Beri

Baltops tatbikatı her yıl düzenlenmekte olup 1972 yılından beri gerçekleştirilmektedir. Tatbikat, Baltık Denizi bölgesinde yer alan ülkeler arasında kara, hava ve deniz operasyonlarının koordinasyonunu geliştirmeyi hedeflemektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku