BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ev Bitkileriyle Temiz Havaya Adım Atın: NASA’nın Önerdiği Sağlık ve Dekorasyon Uyumu

Ev bitkileri hem sağlık için hem de temiz hava sağlamak için özenle seçilmelidir. NASA’nın yaptığı araştırmaya göre, evin havasını temizleyen ve sağlık açısından faydalı olan bazı bitkiler bulunmaktadır. Bu bitkileri seçerken, hem dekorasyonla uyumlu olmalarına dikkat etmek önemlidir. Eğer evinize bitki almayı düşünüyorsanız, NASA’nın araştırma sonuçlarına göre aşağıdaki bitkilere öncelik verebilirsiniz:

  1. Dağ Palmiyesi: Zorlu şartlara dayanıklı bir bitki olan dağ palmiyesi, düşük ışık ve nem seviyelerinde bile direncini koruyabilir. NASA tarafından havayı temizleme özelliği bulunan bitkilerden biri olarak seçilmiştir.
  2. Salon Palmiyesi: Diğer palmiye çeşitleri gibi salon palmiyesi de havayı temizleme özelliği olan bitkiler arasında yer almaktadır.
  3. Altın Sarısı Şeritli Ejder Kani (Dracaena Fragrans): Formaldehit maddesini ortamdan temizleyen bu bitki, NASA’nın hava filtreleme tesisleri listesinde yer almaktadır.
  4. Kurdele Çiçeği: Karbon monoksit, formaldehit ve benzen gibi zararlı maddeleri temizleyebilen bir bitkidir.
  5. Aloe Vera: Cildin onarımı ve yanıkların tedavisi için kullanılan Aloe Vera bitkisi aynı zamanda hava filtreleme görevi de yapmaktadır. NASA’nın hava filtreleyen bitkiler listesinde yer almaktadır.
  6. Aşk Merdiveni: Sık ve minik yapraklarıyla formaldehit ve ksilen gibi maddelerle savaşır.
  7. Paşa Kılıcı: Serin ve ışık alan bir yerde tutulduğunda ortama oksijen salgılar. Trikloroetilen, formaldehit, tolüen, benzen ve ksilen gibi toksinleri giderme özelliğine sahiptir.
  8. Duvar Sarmaşığı: Alerjileri tetikleyebilen ve astımı olan kişilere yardımcı olabilecek bir bitkidir. Gece daha iyi nefes almanızı sağlayarak dinlendirici bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.

Bu bitkiler, evinizin havasını temizlemeye yardımcı olabilir ve sağlık açısından faydalı olabilir. Ayrıca, evinize bitki aldığınızda dekorasyona da güzel bir katkı sağlayabilirler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku