BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Hızlı Zayıflamak İçin Diyet Yapanlar Dikkat: Daha Fazla Kilo Alabilirsiniz!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Müge Arslan, hızlı zayıflama ve şok diyetler konusundaki endişelerini dile getirerek, bu tür yanlış beslenme yaklaşımlarının aslında kilo alımına ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

Dengesiz Beslenme ve Hızlı Kilo Verme Hedefi: Beklenmedik Sonuçlar

Doç. Dr. Arslan, dengesiz beslenmenin ve hızlı kilo verme hedefinin çoğu zaman beklenmeyen sonuçlara yol açabileceğini ifade etti. Yeterli ve dengeli beslenmenin, insan vücudunun ihtiyacı olan enerji ve besin ögelerini doğru miktarlarda alması anlamına geldiğini belirten Arslan, hızlı zayıflama hedefiyle yanlış diyetlere yönelen kişilerin tam tersi bir etkiyle karşılaşarak daha fazla kilo alabileceğini söyledi.

Sosyal Medyada Diyet Konusunda Bilgi Kirliliği

Doç. Dr. Arslan, diyetler konusunda sosyal medyada ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu ve diyetisyenler dışında birçok kişinin yanlış bilgiler verdiğini dile getirdi. Bu yanlış bilgilerin, ciddi yetersiz ve dengesiz beslenmeye yol açabileceğini ve sistem bozuklukları ile birçok sağlık sorununa neden olabileceğini ifade etti.

Popüler Diyetler Neden Başarısız?

Doç. Dr. Arslan, popüler diyetlerin başarısız olmasının en önemli nedeninin uygulanabilirlikten yoksun olmaları olduğunu vurguladı. Her diyetin ve beslenme listesinin bireyin özel ihtiyaçlarına göre hazırlanması gerektiğini belirten Arslan, “Önemli olan yeterli ve dengeli beslenme temelinde sağlıklı kilo vermektir” dedi.

Ekmeksiz Bir Liste Doğru Mu?

Kilo alma korkusuyla ekmeksiz beslenmenin doğru olmadığını belirten Doç. Dr. Arslan, yeterli ve dengeli beslenmede karbonhidrat, protein ve yağı da barındıran listelerin olması gerektiğini söyledi. Ekmeğin de bir karbonhidrat çeşidi olduğunu ve ekmeksiz bir listenin söz konusu olmadığını ifade eden Arslan, ekmeğin türünün önemli olduğunu ve glisemik indeksi yüksek besinlerin önerilmediğini belirtti.

Şok Diyetlere Dikkat!

Şok diyetlerin kilo değil su kaybına neden olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Arslan, bu tür diyetlerin kesinlikle uygulanmaması gerektiğini söyledi. Şok diyetlerin kısa sürede hızlı kilo vermeyi hedeflediğini ve su kaybına yol açtığını belirten Arslan, bu tür diyetlerin kilo vermede kalıcı bir çözüm sunmadığını ifade etti.

Sağlıklı Kilo Verme ve Dengeli Beslenme

Doç. Dr. Müge Arslan, sağlıklı kilo vermek ve dengeli beslenmek için bir diyetisyene danışmanın önemini vurguladı. Bireyin özel ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna göre hazırlanan bir beslenme programının, hem kilo vermenin hem de genel sağlığın korunmasının en etkili yolu olduğunu ifade etti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku