BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

35 bin sağlıkçı ataması başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 35 bin sağlıkçının atamasına ilişkin takvimin başladığını duyurdu.

Koca, bu hafta içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) gönderilmek üzere kılavuzun hazırlanacağını ve alımlarda mülakat yapılmayacağını belirtti.

Bakan Koca, tüm adayların eşit koşullarda yarışacaklarını vurgulayarak, 15 bini hemşire ve 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplamda 35 bin yeni çalışma arkadaşının atanacağını ifade etti.

Beştepe’de gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Koca, yeni sağlık çalışanı istihdamıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı’nın müjdesini verdiğini ve 35 bin yeni çalışma arkadaşının atanacağını açıkladı. Bu atamaların, mevcut sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sürdürülmesi ve yeni hastanelerin personel ihtiyacının karşılanması adına büyük önem taşıdığını belirtti.

Bakan Koca, atama takviminin bugün itibarıyla başladığını ve kılavuzun bu hafta içerisinde ÖSYM’ye gönderileceğini ifade etti. Adaylar arasında mülakat yapılmayacağını ve herkesin eşit koşullarda yarışacağını vurgulayan Koca, atamaların hemşire ve hizmet personeli branşlarında olacağını ve ÖSYM ile birlikte nihai takvimin belirleneceğini aktardı.

Bakan Koca ayrıca, sağlık sistemine yönelik bir soru üzerine, yoğun bakım doluluk oranlarının düştüğünü ve normale döndüğünü söyledi. Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranının yüzde 71 olduğunu belirten Koca, İstanbul için ise bu oranın yüzde 71 olduğunu paylaştı. Servis yataklarının doluluk oranının ise Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul’da ise yüzde 65 olduğunu aktardı. Bakan Koca, sağlık çalışanlarının gayretlerini vurgulayarak, bu konudaki çabalarından dolayı teşekkür etti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku