BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ev Hanımlarına, Cuma Günü 3 Ayrı Sosyal Yardım Desteği Yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ev hanımlarına yönelik özel bir destek programı başlatıyor. Bu program, ev hanımlarının maddi ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. İşte programın detayları:

Destek Kimlere Veriliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat etmiş, boşanmış veya dul kalmış ve geliri olmayan kadınlara düzenli olarak 1.000 TL destek ödemesi sunuyor. Başvuru için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılan başvurularda sadece kimlik kartı isteniyor. Ancak, bu destekten yararlanmak için belirli şartlar bulunuyor.

Kadına Muhtaçlık Aylığı

Bu destek, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik sağlanıyor ve “Kadına Muhtaçlık Aylığı” adı altında geçiyor. Başvuran kadınların emekli maaşı almamış olması ve eşinin vefat etmesinden önce boşanmamış olması şartı aranıyor.

Başvuru ve Ödeme Süreci

Başvuruların sonuçları, e-devlet üzerinden kolayca öğrenilebiliyor. Ödemeler 2 ayda bir gerçekleştirilirken, senede toplamda 6.000 TL’ye varan ek destek sunuluyor. Bu ödemeler, destekten yararlanan kadınların banka hesaplarına aktarılıyor.

Ek Destek Ödemeleri

Devlet, kadınlara sunduğu ek destek ödemeleriyle de dikkat çekiyor. Dul maaşı olarak bilinen ve ölen sigortalının eşine bağlanan maaş, az gelirle yaşamını sürdüren 65 yaş üzerindeki kadınlara yaşlılık aylığı ödemesi yapılmasını içeriyor. Bu ödemeler, ayın ortasından sonra hesaplara aktarılırken, Kasım ödemeleri ise Cuma günü yapılacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku