BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ev Sahiplerine Fahiş Zam Uyarısı: Yüksek Tazminat Ödeme Tehlikesi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira artışı tartışmaları giderek artıyor. Ancak yüzde 25’lik zam oranını aşan ev sahipleri için kötü haberler gelmeye devam ediyor. Fahiş zam yapan ev sahipleri, yüksek tazminat ödemek zorunda kalabilir. İşte konuya ilişkin detaylar:

Enflasyonla birlikte ortaya çıkan kira sorunu her geçen gün daha da büyümektedir. Bodrum katlarından bile yüksek fiyatlar talep eden ev sahipleri için kötü haberler söz konusu. Temmuz ayına kadar süren ve daha sonra uzatılan yüzde 25’lik zam oranını aşan ev sahipleri, kira kontratlarına uymadıkları takdirde tazminat ödemek zorunda kalacaklar. Kiracıları ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren bu flaş kararın detayları şu şekildedir:

Kiracılarla Karşı Karşıya Kalan Ev Sahipleri

Kiracılarla karşı karşıya kalan ev sahipleri, yüksek kira zamlarıyla sık sık karşılaşmaktadır. Evden zorla çıkaran ya da yüzde 25’lik zam oranını aşan ev sahipleri, büyük tazminat ödemeleriyle karşı karşıya kalabilirler.

Kiracıları sevindiren haber ise şudur: Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, orantısız kira artışı yapan ev sahiplerine uyarılarda bulunmuştur. Cansen, hukuki davalardan çoğunun kira ve ev sahipleri davaları olduğunu belirtmiştir.

Ev sahipleri, yüksek kira artışları yaparak yüzde 25’lik zam oranını aşmışlardır. Bu durumda, ev sahiplerinin mevcut kiracıları evden çıkartarak daha yüksek kira bedelleriyle yeni kiracılar bulma eğilimine girmeleri söz konusu olmuştur. Haksız ya da mesnetsiz tahliyeler karşısında ev sahiplerinin kiracılara tazminat ödeme yükümlülüğü getirilmiştir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku