BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Evde Bakım Maaşı Alanlara 5.000 TL İkramiye Verilecek Mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5.000 TL ikramiye verileceğini duyurdu. Bu açıklamanın ardından evde bakım maaşı alan vatandaşların da konuya dair araştırmaları hız kazandı.

Evde bakım maaşı alanlara ikramiye verilip verilmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli olup hem çalışanlar bu düzenlemenin dışında kalacağını duyurdu. Ancak evde bakım maaşı alan vatandaşların, ikramiye kapsamında olduğuna dair bir bilgi yok.

Evde bakım maaşı, engelli bireylerin bakımlarını üstlenen kişilere verilen bir sosyal yardımdır. Bu yardım, engelli bireylerin bakım ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olmak amacıyla verilir. Evde bakım maaşı alan kişilerin, engelli bireye bakmak için çalışamaması ve gelirinin belirli bir miktarın altında olması gerekir.

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, ikramiye kapsamına dahil edilmezse, bu durum onlar için önemli bir gelir kaybına neden olacaktır. Evde bakım maaşı alan kişilerin çoğu, engelli bireye bakmak için çalışamadıkları için, ikramiyeden yararlanmaları ekonomik olarak rahatlamalarına yardımcı olacaktır.

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, ikramiye verilip verilmeyeceği konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

İkramiyenin Ödenme Tarihi

Emeklilerin 5.000 TL ikramiyeleri, Kasım ayının ortasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Bu kapsamda resmi kurumlar ya da kişilerden açıklamalar geldikçe, detayları aktarmaya devam edeceğiz. İkramiye ödemelerinin toplam bütçeye maliyeti 61 milyar Türk Lirası’nı aşacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku