BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EYT Emeklilerine Bayram İkramiyeleri Bugün Yatırılıyor: İşte Detaylar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Emekli Yasası Talepleri (EYT) kapsamında emekli olan vatandaşların bayram ikramiyeleri bugün hesaplarına yatırılacak. Aylık başlangıç tarihi 30 Nisan’dan önce olan EYT’lilerin bayram ikramiyelerini alacakları tarih de belirlendi. Bu gelişmenin ardından, emekli maaşı bağlama işlemleri nisan ayında tamamlanan EYT’lilerin bayram ikramiyeleri ödenmeye başlandı.

SGK tarafından yapılan açıklamada, Mart ayı öncesinde gelir ve aylık alanlar ile Mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 14-19 Nisan tarih aralığında ödendiği hatırlatıldı. SSK emeklileri 14 ile 16 Nisan tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri 17-18 Nisan tarihlerinde bayram ikramiyelerini aldı. Emekli Sandığı’ndan aylık alanlara da 19 Nisan’da bayram ikramiyeleri yatırıldı.

Bu yıl emeklilerin bayram ikramiyesi tutarları yüzde 82 zamla 2 bin lira olarak belirlendi. Bu zam oranı, emeklilerin yıllık enflasyon oranı olan yüzde 36,9’dan çok daha yüksek. Bu nedenle, emeklilerin bayram ikramiyesi tutarının artması, emekliler için sevindirici bir gelişme oldu.

EYT konusu son zamanlarda sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Bazı vatandaşlar, emeklilik yaşını dolduramadan işlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını ve emekli maaşı alamadıklarını iddia ediyorlar. Bu konu, özellikle son dönemde artan işsizlik oranları ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle daha da önem kazandı.

Bu gelişmelerin ışığında, emeklilerin bayram ikramiyelerinin hesaplarına yatırılması, emekliler için sevindirici bir gelişme oldu. Emekliler, aldıkları ikramiyelerle birlikte Ramazan Bayramı’nı daha rahat ve huzurlu geçirebilecekler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku