BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EYT’de Orta Yol Bulundu: Kadınlarda 50-52, Erkeklerde 52-54 Yaşla Erken Emeklilik Tablosu!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda yeni bir düzenleme yapılması için çalışmalar sürerken, orta yol bulunduğu ve kademeli emeklilik yerine adil bir emeklilik sisteminin geliştirileceği haberleri gündeme bomba gibi düştü.

1999 yılında yapılan yasal düzenleme ile emeklilik şartları değişmiş, yaş şartı getirilmiş ve bu değişiklik nedeniyle birçok kişi emekli olma hakkını kaybetmişti. Ancak, AK Parti tarafından Şubat ayında yapılan yeni kanuni düzenleme ile EYT kapsamında yaşanan sorunlara çözüm aranmıştı. Yapılan düzenlemeyle, ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilere yaş şartı kaldırılarak emeklilik kapısı tekrar açılmıştı.

Ancak, bu düzenleme de bazı eleştirilere neden olmuş, özellikle işe giriş tarihi 9 Eylül 1999 ve sonrasında olanların uzun çalışma süreleri tepki çekmişti. Bu noktada ortaya atılan “kademeli emeklilik” talepleri gündeme gelmişti.

Son olarak, Sosyal Güvenlik Müşavirleri Dayanışma Derneği (SGMDD) Genel Başkanı Onur Önal’ın yaptığı açıklamada, hükümetin iflasa sürükleyecek bir yasayı gündeme almayacağı belirtilirken, adil bir emeklilik yaş düzenlemesi için orta yolun bulunduğu ifade edildi. Öne çıkan yaş aralıkları ise kadınlarda 50-52, erkeklerde 52-54 olarak belirlendi.

EYT konusundaki gelişmeleri değerlendiren Onur Önal, “Ben sizlere adil bir emeklilik yaş düzenlemesi gelmesini şiddetle savunuyorum, ama ben asla bu ülkeyi iflasa sürükleyecek, sosyal güvenlik sistemini sürdürülemez hale getirecek popülist sosyal güvenlik yasaları ve boş hayaller savunmam” diyerek orta yolun önemine vurgu yaptı.

Buna göre, 60 olan emeklilik yaşı için bu kişiler için bir miktar öne çekilebileceği belirtilerek kadınlarda 50-52, erkeklerde ise 52-54 yaş aralığının öne çıkarıldığı bir düzenleme planlanıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku