BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EYT’li Vatandaşlar Seçimlerde Etkili Olacak: “Seçimin Kilidi Emekçileriz Biz”

Emeklilikte yaşa takılanlar, yani EYT mağdurları, yıllardır haklarını arıyorlar. 2000 yılı sonrası sigortalı olan vatandaşlar için getirilen 3600 kısmi emeklilik düzenlemesi, EYT mağduriyetini tam olarak gideremedi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Lastikçi, seçimlerde EYT mağduriyetinin büyük etken olacağını belirtiyor.

EYT’liler, 1999 öncesi sigortalılık dönemlerindeki haklarının geri verilmesi için yıllardır mücadele ediyorlar. Ancak mevcut düzenlemelerle sorunları tam olarak çözülmüş değil. 2000 yılı sonrası sigortalı olan vatandaşlar için 3600 kısmi emeklilik düzenlemesi getirildi, ancak EYT mağduriyeti tam olarak giderilemedi.

Sosyal medya üzerinden de seslerini duyurmaya çalışan EYT’liler, mağduriyetlerinin giderilmesi için hükümete çağrı yapıyorlar. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Lastikçi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, EYT’lilerin haklarının tam olarak iade edilmediğini belirterek, seçimlerde EYT mağduriyetinin büyük etken olacağını vurguluyor.

Lastikçi, EYT’lilerin mücadelesinin sandığa yansıyacağını ifade ediyor. EYT’liler, haklarının tam olarak iade edilmesi için mücadeleye devam edeceklerini ve seçimlerde de seslerini duyuracaklarını dile getiriyorlar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku