BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

EYT’yi Yalnızca Bir Günle Kaçırdı! 15 Yıl Daha Çalışması Gerekecek

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için geçen yıl uygulanmaya başlanan yasa, birçok kişi tarafından beklenilen kademeli emeklilik düzenlemesini içermiyor. EYT’nin sadece 1 günle kaçırılması durumu, Ahmet Sadık’ın yaşadığı hikayede net bir şekilde ortaya çıkıyor.

3 Mart 2023’te çıkarılan yasa ile yaş şartı aranmadan emeklilik hakkı tanınan EYT’ye, 8 Eylül 1999 ve öncesinde işe girenler kavuştu. Ancak 9 Eylül 1999 ve sonrasında işe başlayanlar, yıllarca çalışmalarına rağmen bu haktan mahrum kaldı. Ahmet Sadık da bu mağdur olanlardan biri.

Sadık, 1998 yılı Ağustos ayında ilk işine başlamış ancak sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihine denk gelmiştir. Emekli olmak için gereken haktan yararlanabilmek için aylarca evrak arayan, 30 yıl önceki ustasının izini bulan Ahmet Sadık, resmi belge bulamadığı için durumu ispatlayamamıştır. Şu anda Emeklilikte Adalet Derneği’nde hak arayan Sadık, eğer yeni bir düzenleme yapılmazsa emekli olabilmek için tam 15 yıl daha beklemek zorunda kalacak.

Ahmet Sadık, yaşadığı durumu “8 Eylül 1999’daki 8’den nefret ediyorum. Bu gerçek. Böyle bir takıntım yoktu. EYT’yi 1 günle kaçırdım. Sadece 1 günle. 1 güne 15 yıl. Çalıştığım iş yerinin tahmini 1200-1300 çalışan var. O kadar kişi içerisinde emekliliği kaçıran benim. Başka kimse yok. Düşünebiliyor musunuz, Çarşamba günü arkadaşınız giriş yapıyor. Aynı yaştasınız. Perşembe günü ben başlıyorum. O emekli olup kapsama giriyor. Biz giremiyoruz” sözleriyle paylaştı.”**

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku