BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Flaş İddia: Seçim Öncesi Emekli Atağı

Son zamanlarda emekli maaşlarıyla ilgili yapılan düzenlemeler ve iddialar gündemdeki yerini koruyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranının memur emeklilerine eşitlenmesi, emekliler arasında bazı tartışmalara neden oldu. En düşük emekli maaşının ise 10 bin liraya çıkarılması, birçok emekliyi memnun etmedi.

AKP’nin yerel seçimler öncesi emekli maaşlarıyla ilgili bir düzenleme yapacağı iddiası ise kamuoyunda merak uyandırdı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında memur emeklileriyle aralarındaki farkı kapatmak amacıyla 5 puanlık bir artış yapılacağını açıklamasının ardından, emeklilerin beklentileri arttı.

Ancak, en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye çıkarılması adımı, emekliler arasında sefalet ücreti olarak nitelendirildi. Bu durum, birçok emeklinin geçim sıkıntısı yaşamasına neden oldu ve memnuniyetsizlikle karşılandı.

Konuyla ilgili olarak Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç’in, AKP’nin yerel seçimler öncesi emekli maaşlarıyla ilgili adım atacağı yönündeki iddiası dikkat çekti. Çetingüleç, iktidarın en düşük emekli maaşını 14-17 bin TL civarında bir tutara yükseltebileceğini iddia etti.

Ankara kulislerinde konuşulanları aktardığı yazısının ilgili kısımları şöyle:

“Emekli Yılı” sözünün altını dolduracak düzenlemeler yapılacağına ilişkin beklenti devam ediyor.

Özellikle düşük maaş alanlara yönelik iyileştirmenin yüzde 33’le sınırlı bırakılmayacağı, seçimden önce en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor.

Zaten bu kadar ağır bir tablo içerisinde yer alan emeklileri 10 bin lira maaşla seçime götürmek Hükümet için de çok akılcı bir strateji değil.

Türkiye Emekliler Derneği uzmanı Namık Tan da zam oranını yüzde 49’a çıkarmakla beklentilerin bitmediğini söylüyor.

“Emekliler hiçbir dönem bu kadar yokluk çekmemişti” diyen Tan’a göre, seyyanen bir zam daha yapılabilir.

“Çünkü” diyor Namık Tan “ARTIK EMEKLİLERE VERİLEN PARA MAAŞ OLMAKTAN ÇIKTI, SOSYAL YARDIMA DÖNÜŞTÜ!…”

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku